Somik ancistrus - ufattelig akvarium ledsager

I dag er den mest almindelige akvariematfisk Ancistrus vulgaris (udpeget i encyklopædi som Ancistrus multispinnis). I længden kan hanen nå 17 cm, kvinden - lidt mindre. Somik ancistrus er kærligt og ganske fortjent kaldt en akvaristrensning.Somik Antsistrus - et utrætteligt ordnet akvarium

Faktum er, at dens hovedfoder er algerfouling på væggene og bunden af ​​akvariet, dvs. han spiser de meget grønne, som skal fjernes manuelt. Derudover nægter havkat ikke fra levende og tørre foder beregnet til andre indbyggere i akvarieverdenen. Det anbefales at føje renser regelmæssigt med blade af mælkebøtte, salat, kål (de skal skoldes med kogende vand og nedsænkes til bunden, fastgør sten).

Somik ancistrus er meget fredelig, men kan gøre kortsigtede kampe med andre havkat (udelukkende mænd) kun for at erobre territoriet uden at skade modstanderen (fiskens krop er dækket af tætte plader, der tjener som en fremragende forsvar for angrebet). Somikov kan opbevares med de fleste fiskearter, herunder aggressive, men ikke for store. Men i dette tilfælde er det nødvendigt at placere yderligere husly: sten, skaller, snags, keramiske rør, huler osv.

Fisken er uhøjtidelig for akvariet. Det er behageligt selv i små mængder (80-100 liter). Vandetemperaturen må ikke sænkes under 21 ° C og hæves over 26 ° C. Optimal pH-7 (± 0,5). Det er ønskeligt at simulere strømning, filtrering, luftning og vandudskiftning (op til en kvart volumen, ugentlig). Belysningen er ikke lys.

Den somik antsistrus bliver ret moden (efter et år), men hans forventede levetid er anstændigt - op til otte, og nogle gange endda op til ti år.

Gytning stimulerer tilstedeværelsen af ​​forskellige former for hulrum (hylder, som vi talte ovenfor), regelmæssig vandudskiftning med minimal karbonathårdhed. Hanen fanger et af hulrummene, og kvinden, der stoler på hans valg, efterlader en flok kaviar, som overvåges af partneren, inden fritteren (5-6 dage) ser ud. Steget skal overføres til en anden beholder på dette tidspunkt, ellers kan de gå til at fodre andre fisk i akvariet. Start foder - cut pipe, artemia, vegetabilsk foder (alle de første, det gnides i pulver). Det er ønskeligt at forlade et par snags i det voksende akvarium, som børnene er glade for at "rengøre". Mandlige katte store, i den første måned vokser hurtigt, og efter væksten sænker.

Meget mindre almindeligt er en anden arter af havkat - gyldne ancistrus (i Rusland dukkede op i slutningen af ​​90'erne). Han svarer i mange henseender til den sædvanlige havkat, men hans farve trækker virkelig sin egen opmærksomhed. For dem, der ønsker at se, hvad guldannonsen ser ud, er billedet i artiklen.

Som du kan se, er havfuglens gyldne farve tydelig "til ansigtet", der er ingen usund farve i farve, hvilket er så typisk for de fleste albinoer. Sandelig er hunnerne malet mere blege. Fiskens farvevariant er ret stabil - farven er arvet af afkom 100% uden afvigelser. Overlevelse af æg af denne art af havkat er ret høj - 98%. Ancistrus er gylden, som sædvanlig, temmelig uhøjtidelig og næsten allnærende, men den er negativ over for en stigning i pH og saltholdighed af vand.

Related news

Somik ancistrus - ufattelig akvarium ledsager Somik ancistrus - ufattelig akvarium ledsager Somik ancistrus - ufattelig akvarium ledsager Somik ancistrus - ufattelig akvarium ledsager Somik ancistrus - ufattelig akvarium ledsager Somik ancistrus - ufattelig akvarium ledsager Somik ancistrus - ufattelig akvarium ledsager Somik ancistrus - ufattelig akvarium ledsager Somik ancistrus - ufattelig akvarium ledsager Somik ancistrus - ufattelig akvarium ledsager